Agawa - Ośrodek Wczasowo Rehabilitacyjny w Mrzeżynie
Imprezy okolicznościowe
Imprezy okolicznościowe
Zapraszamy!
Kontakt
  • Napisz do nas
  • Jak trafić ?
  • Dołącz do nas na Facebook'u

Imprezy okolicznościowe

Na Ośrodku O.W.-R "Agawa" istnieje możliwość organizacji imprez okolicznościowych.
Profesjonalnie wyszkolony personel, posiadający do dyspozycji nieocenione zaplecze noclegowe i gastronomiczne, przygotuje m.in.:
- wesele,
- komunię,
- urodziny i imieniny,
- rocznice,
- stypy,
- spotkania integracyjne oraz wiele innych.

Posiadamy dwie sale bankietowe:
- Restauracyjna - 200 miejsc siedzących.
- Kawiarniana - 60 miejsc siedzących.
Baza noclegowa skłąda się ze 106 pokoi 1, 2, 3 i 4-osobowych (łącznie dla 278 osób).
Wszystkie wyposażone są w węzeł sanitarny oraz balkon.

Baza hotelowa przystosowana jest do przyjęcia osób niepełnosprawnych.
Teren jest ogrodzony, bezpieczny i bez barier architektonicznych.


Przykładowe Menu

70 zł/osoba:


Obiad:
- rosół,
- ziemniaki, kasza,
- 3 surówki.
- kotlet schabowy, de volaille lub kotlet mielony lub stek mielony z cebulką, sos ze sztuką mięsa wieprzowego.

Przystawki na gorąco:
- Pasztecik lub krokiet z barszczykiem,
- szaszłyk drobiowy lub wieprzowy,
- bigos.

Przystawki na zimno:
- Szynka zawijana,
- Do wyboru sałatki: kebab, jarzynowa, grecka, brokułowa, z ryżem i kurczakiem, z tuńczykiem, z selerem i ananasem, hawajska,
- śledź do wyboru: po polsku, po żydowsku, w oleju, szaszłyk śledziowy.
- pomidor z mozzarellą
- półmisek wędlin
- jajo w majonezie

Dodatkowo:
- Pieczywo jasne i ciemne, sos czosnkowy, kawa i herbata, owoce.



100 zł/osoba:


Obiad:
- rosół,
- ziemniaki, kluski śląskie, kasza,
- 3 surówki.
- kotlet schabowy, de volaille lub kotlet mielony, albo stek mielony z cebulką, zrazy wołowe, udko pieczone.

Przystawki na gorąco:
- pasztecik lub krokiet z barszczykiem,
- szaszłyk drobiowy lub wieprzowy,
- bigos,
- gołąbki lub papryka faszerowana,
- zupa gulaszowa lub flaki.

Przystawki na zimno:
- szynka zawijana,
- do wyboru sałatki: kebab, jarzynowa, grecka, brokułowa, z ryżem i kurczakiem, z tuńczykiem, z selerem i ananasem, hawajska,
- pomidor z mozzarellą,
- półmisek wędlin,
- jajo w majonezie i faszerowane,
- ryba po grecku lub japońsku.

Dodatkowo:
pieczywo jasne i ciemne, sos czosnkowy, kawa i herbata, owoce, ciasto.
_______________________________________________________________________________________________________


WESELE - Menu I
Propozycja cenowa: 190 zł/osoba za wesele.

Danie główne:
- rosół z makaronem,
- schab pieczony z sosem myśliwskim,
- udko faszerowane,
- pierś z kurczaka nadziewana pieczarkami,
- ziemniaki, kluski śląskie.

Zestaw surówek:
- surówka z marchwi,
- warzywa z wody,
- surówka z kapusty świeżej.

Na stole weselnym:
- schab ze śliwką,
- karkówka faszerowana,
- pasztet z borówką,
- boczek faszerowany,
- śledź w oleju,
- śledź po polsku,
- śledź po meksykańsku,
- łosoś faszerowany serwowany na lustrze,
- tatar,
- sałatka grecka,
- sałatka z winogronem,
- sałatka z paluszków krabowych,
- sosy zimne.

Dania „na ciepło”:
- flaki,
- barszcz z pasztecikiem,
- kotlet De Volaille z frytkami,
- bigos,
- polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym.

Dodatki:
- pomidor, ogórek, musztarda, chrzan, pieczywo,
- kawa, herbata, napoje,
- chlebek powitalny.


WESELE - Menu II
Propozycja cenowa:
190 zł/osoba za wesele.

Danie główne:
- zupa „krem brokułów” z groszkiem ptysiowym,
- udko pieczone,
-sznycel z jajkiem,
- pieczeń w sosie,
- kotlet po hawajsku,
- ziemniaki, kluski śląskie.

Zestaw surówek:
- surówka wiosenna,
- marchew z jabłkiem,
- buraczki zasmażane.

Na stole weselnym:
- kurczak faszerowany,
- jajko na plasterku pomidora z sosem czosnkowym,
- galantyna z kurczaka z żurawiną,
- sałatka z owoców morza,
- sałatka jarzynowa na szynce,
- ryba po grecku,
- różyczki z łososia z sosem chrzanowym.

Mięsa pieczone:
- schab z morelą,
- karkówka pieczona,
- mozaika wieprzowo-drobiowa.

Dania „na ciepło”:
- szaszłyki,
- strogonow,
- polędwiczki wieprzowe pieczone.

Dodatki:
- pomidor, ogórek, musztarda, chrzan, pieczywo,
- kawa, Herbata, napoje,
- chlebek powitalny.

_______________________________________________________________________________________________________

KOMUNIA - Menu I
Propozycja cenowa:
od 90 zł.



Obiad:
- rosół z makaronem,
- sakiewki ze schabu,
- sztuka mięsa,
- skrzydełka pieczone w miodzie.

Surówki:
- mizeria,
- buraczki zasmażane,
- ziemniaki, ryż, kluski śląskie.

Dania zimne:
- pstrąg faszerowany,
- sałatka jarzynowa,
- schab w galarecie,
- rolada z indyka,
- pieczarki faszerowane,

Dania „na ciepło”:
- szaszłyki drobiowe,
- strogonow.

Dodatki:
- pomidor, ogórek, musztarda, chrzan, pieczywo,
- kawa, herbata.

Deser:
- deser lodowy.



KOMUNIA - Menu II
Propozycja cenowa:
od 90 zł.



Obiad:
- rosół z makaronem,
- polędwica wieprzowa w sosie serowym,
- de volaille z papryką i zieloną pietruszką,
- filet z indyka z ananasem,
- młode ziemniaki.

Surówki:
- kapusta pekińska z pomidorem i ogórkiem z ziołami,
- surówka z marchwi.

Dania zimne:
- rolada z sera żółtego,
- sałatka jarzynowa,
- pomidory z mozarellą,
- szynka pieczona,
- schab z mozarellą,
- boczek faszerowany.

Dania „na ciepło”:
- flaki,
- gulasz z warzywami.

Dodatki:
- pomidor, ogórek, musztarda, chrzan, pieczywo,
- kawa, herbata.

Deser:
- owoce w sosie czekoladowym serwowane na lustrze.
_______________________________________________________________________________________________________


IMPREZY OKOLICZNOŚCIOWE - Menu I
Propozycja cenowa:
od 60 zł.



Obiad:
- rosół z makaronem,
- rolada wieprzowa,
- udo indycze pieczone,
- kotlet schabowy,
- ziemniaki, kluski śląskie.

Surówki:
- kapusta czerwona na ciepło,
- surówka wiosenna.

Zimna płyta:
- schab ze śliwką,
- karkówka faszerowana,
- boczek faszerowany,
- sałatka z selera z ananasem,
- sałatka grecka,
- jajko faszerowane.

Dania „na ciepło”:
- strogonow,
- barszcz z pasztecikiem.

Dodatki:
- pomidor, ogórek, musztarda, chrzan, pieczywo,
- kawa, herbata.


IMPREZY OKOLICZNOŚCIOWE - Menu II
Propozycja cenowa:
od 60 zł.



Obiad:
- zupa krem borowikowa z groszkiem ptysiowym,
- rolada wołowa,
- schab nadziewany szparagami i serem,
- filet z kurczaka.
- ziemniaki, kluski śląskie, frytki.

Zestaw surówek:
- buraczki,
- kapusta biała,
- mizeria.

Zimna płyta:
- galantyna drobiowa,
- schab pieczony,
- mozaika z warzywami,
- boczek faszerowany,
- pasztet,
- śledzie w pomidorach,
- jajko w majonezie,
- sałatka z winogronem.

Dania „na ciepło”:
- bigos,
- barszcz z krokietem.

Dodatki:
- pomidor, ogórek, musztarda, chrzan, pieczywo,
- kawa, herbata.


Zapraszamy!